Keputusan Dwitone Vote & Win Contest

kain dwitone contest

Hai kawan-kawan, Mini Kurung dengan sukacitanya ingin mengumumkan pemenang Vote & Win Dwitone Contest. Pertandingan Vote & win ini telah berlangsung selama sebulan bermula dari 25 Oktober – 26 November 2010. Dan Pemenangnya ialah……………

teruskan bacaan »

Free RM50 voucher-Promosi Hari Raya

free RM50 Voucher

Salam kawan-kawan, MiniKurung sedang membuat Promosi Hari Raya dengan memberi voucher percuma RM50 kepada pelanggan-pelanggan yang berbelanja dan /atau tempah baju di Butik Mini Kurung. Hanya belanja RM500 dan ke atas di Mini Kurung di dalam satu resit. Tidak kira samada kawan-kawan membeli atau membuat tempahan secara online, atau di premis kami, ataupun servis tempah baju ke tempat kawan-kawan. Promosi Hari Raya ini bermula dari 1 Februari sehingga 31 Mac 2011. Mini Kurung mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada kawan-kawan dan pelanggan-pelanggan.

teruskan bacaan »

Baju kurung online Pesak gantung sutera shantung ungu

tudung express online, tudung segera

Baju kurung pesak gantung berwarna ungu ini menggunakan kain shantung silk (sutera shantung) sebagai materialnya. Walaupon simple tetapi tetap tampak mewah disebabkan material shantung silk lembut yang mempunyai permukaan yang tidak terlalu licin namun nampak lembut dipandang mata. Satu lagi keistimewaan shantung silk ini adalah terletak pada keselesaannya apabila dipakai kerana permukaan material yang …

teruskan bacaan »

tudung online, tudung express online, tudung segera lycra RM10 sahaja

tudung express online, tudung segera

Salam kawan-kawan semua, Tudung express pelbagai warna * putih, cream, kuning, orange, merah, pink, biru, hijau, hitam, ungu, peach, coklat, turquoise, kelabu dan lain-lain lagi. Untuk dijual hanya RM10 satu. Jenis kain Lycra. Free size. Tak perlu susah2 nak pakai tudung ni. Just sarung je kat kepala sebab dah siap jahit bagai dengan awning. Plain color jer, takder dwitone atau manik-manik …

teruskan bacaan »

Baju Kurung Pesak Gantung Shantung Silk Hijau

pesak gantung shantung silk (sutera shantung) hijau
Baju kurung pesak gantung berwarna hijau lumut ini menggunakan kain shantung silk (sutera shantung) sebagai materialnya. Walaupon simple tetapi tetap tampak mewah disebabkan material shantung silk lembut yang mempunyai permukaan yang tidak terlalu licin namun nampak lembut dipandang mata. Satu lagi keistimewaan shantung silk ini adalah terletak pada keselesaannya apabila dipakai kerana permukaan material …

teruskan bacaan »

Dress Gaun majlis formal, dinner, pengantin

dress dinner, formal function, kahwin

Dress gaun ini diilhamkan daripada dress pengantin atau gaun pengantin tetapi telah diringkaskan mengikut citarasa pelanggan. Dress gown ini diperbuat menggunakan lace dan kain satin berwarna indigo atau ungu cerah. Dress lace satin yang sesuai digayakan di majlis-majlis formal atau “dinner function” ini menampakkan paduan atau pun “fusion” ciri-ciri klasik Inggeris …

teruskan bacaan »

Baju Kurung Pesak Gantung Satin Putih

dress maxi bahagian dada

Minikurung memaparkan baju kurung pesak gantung berwarna putih menggunakan kain material satin. Kain satin putih berkilat ini berlatar belakangkan corak bunga ros. Kesan cahaya dari fotografi menampakkan seakan-akan baju kurung pesak gantung ini terdiri daripada dua warna yang berbeza didominasi oleh warna putih pada sebelah atas (baju) dan kelabu di bahagian bawah (kain). Ini disebabkan oleh material satin berkilat yang memantulkan warna putih menyerlahkan bahagian yang selari dengan pandangan visual …

teruskan bacaan »

Dress maxi batik corak bunga dan abstrak

dress maxi bahagian dada

Selamat tahun baru 2011 kepada kawan-kawan dan pelanggan-pelanggan minikurung yang dihormati. Untuk tahun baru yang mendatang ini kami telah membuka lebih banyak pilihan untuk tempahan jahitan. Selain dari membuat baju traditional seperti baju kurung, baju kurung moden, baju kebaya bagi pakaian seharian ataupun pertunangan dan perkahwinan, kami juga menawarkan khidmat membuat baju seperti dress dan maxi. Sekiranya kawan-kawan ada design dress, maxi yang ingin ditempah, minikurung bersedia untuk merealisasikan …

teruskan bacaan »

MiniKurung ditutup sementara-Happy Awal Muharam

maal hijrah

Hai kawan-kawan, Bermula esok 3 Disember sehingga 7 Disember, mini kurung butik tidak beroperasi. Premis kami akan kembali beroperasi untuk tahun baru hijrah pada 8 Disember 2010. Walaubagaimanapun, order dan tempahan masih boleh dijalankan seperti biasa melalui emel atau butik online. Cuma di dalam …

teruskan bacaan »